Word lid Bestel gratis

Wat kan MEE voor u betekenen t.a.v. de WMO, PGB en de zorgverzekeringswet

| Emmen | Longpunt

Bij alle Longpunten in Drenthe zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en te leren van elkaar.

Bij elk Longpunt zijn zorgverleners aanwezig en kunnen bezoekers bij hen met vragen terecht. U bent van harte welkom bij één van de Longpunten in Drenthe. De koffie en thee staat klaar! U hoeft zich niet aan te melden.

Longpunt Emmen

7 november

Wat kan MEE voor u betekenen t.a.v. de WMO, PGB en de zorgverzekeringswet

Stamcellen en COPD; hope of hype?

Op 7 november is er opnieuw Longpunt Emmen, de maandelijkse ontmoeting waar longpatiënten en hun partners welkom zijn voor een themamiddag over longaandoeningen en het delen van ervaringen. Het onderwerp is: ‘Stamcellen en COPD; hope of hype? Mw. dr. Corry-Anke Brandsma van het UMCG Pathologie zal een inleiding geven over de verschillende stam- en voorlopercellen in de long. Gedragen stamcellen van emfyseem patiënten zich anders dan die van gezonde personen? En is stamcel therapie de oplossing voor longweefselherstel in de toekomst?

Er is alle gelegenheid om met  de longverpleegkundige en de spreker in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom!

Locatie ’t Wapen van Emmen, Schimmerweg 1, Emmen

14.00 – 16.00 uur

Gratis deelname!

Meer informatie via 0528 - 37 18 21

Wij verzoeken u om tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken.