Word lid Bestel gratis

Collecteorganisator

Voor de collecte zoeken wij vrijwilligers die aan de slag willen als collecteorganisator in Emmen, Assen, Zuidlaren, Borger, Ruinen, Smilde, Elim (Hollandscheveld, Hijken). 

De collecteweek is elk jaar in het voorjaar en valt in 2019 in de week van 13 tot en met 18 mei. Als collecteorganisator bent u enkele uren/avonden per week actief in de periode van maart tot na de collecte. Samen met zo’n 10-15 collectanten (afhankelijk van de grootte van de wijk) organiseert u de collecte in uw wijk. U wordt daarbij ondersteund door de regiocoördinator collecte. 

Welke taken heeft een collecteorganisator?

• U verdeelt de straten in uw wijk onder de collectanten (evt. met hulp van de regiocoördinator collecte)
• U belt alle aangemelde collectanten om afspraken te maken over de te lopen route en het brengen en ophalen van de collectebussen (vanaf 6 weken vóór de collecte)
• U telt samen met de collectanten de opbrengst bij inname van de collectebussen
• U stort de totale opbrengst op de bankrekening van het Longfonds
• U zorgt voor de administratieve afhandeling en verzending van de daarvoor bestemde formulieren naar het hoofdkantoor
• En u verstuurt een bedankkaartje naar de collectanten

Waar doen we het voor?

Met de opbrengst van de collecte financieren wij onderzoek naar longziekten en kunnen wij aan onze dromen werken: een vaccin tegen astma, repareren van kapotte longen en een betere behandeling voor mensen met een ernstige longziekte. Helpt u mee om onze dromen te realiseren?

Helpt u mee?

Wilt u ook meehelpen met de organisatie van de collecte? Meld u dan aan op https://www.longfonds.nl/ja-ik-word-collecteorganisator of bel (033) 434 12 87. Mailen kan ook naar collecte@longfonds.nl

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.