Word lid Bestel gratis

Onderzoek Ouderen en apps

Uitnodiging

 

Beste heer, mevrouw,

 

In deze tijden van Corona wordt het nog weer eens duidelijker dat we strategieën moeten ontwikkelen om de zorg te ontlasten. Een van de dingen die we kunnen doen is websites en apps te ontwikkelen voor veelvoorkomende klachten en kwalen. Zodanig dat we weten hoe we onszelf kunnen redden. Om die reden zijn er talloze apps ontwikkeld maar het blijkt dat veel ouderen er geen gebruik van maken. Om nu te begrijpen hoe het anders moet, doen wij onderzoek naar de mening van ouderen in het grensgebied Nederland-Duitsland over deze technologie. Voor deze regio is gekozen omdat er steeds meer uitwisseling is tussen beide landen op het gebied van de gezondheidszorg. Hoe kunnen we nu technologie inzetten om ouderen én zorgverleners in de Nederlands-Duitse grensregio te ondersteunen? 

 

De Rijksuniversiteit Groningen zoekt dit samen met de Universiteit van Oldenburg uit. Dit onderzoek wordt medegefinancierd door een EU-Interreg subsidie. De overheden stimuleren het gebruik van gezondheidszorg over de grens, eHealth zou daarbij ondersteunend kunnen zijn. Tot op heden is er niets bekend over de beste manier om dit te implementeren. Door middel van telefonische interviews gaan de onderzoekers in gesprek met ouderen en zorgverleners over technologie (eHealth) in de zorg. Deelnemers hoeven géén expert te zijn op het gebied van technologie.

Twee master studenten aan de rijksuniversiteit zouden deze periode interviews afnemen in Nederland en Duitsland. Helaas is dit vanwege Corona lastig geworden. Daarom aan jullie de vraag of jullie mee zouden willen helpen aan deze studie. Bent u of kent u iemand die hiervoor tijd vrij wil maken? Laat het dan weten via de e-mail: d.j.hummel@student.rug.nl
U mag dit bericht ook doorsturen naar anderen! 

Hartstikke bedankt.

Met vriendelijke groet,
Deirdre Hummel
E-mail: d.j.hummel@student.rug.nl
Mob +31 [0]6 – 55777056